ROSENMONTAG - Reisverslag uit Balatonfőkajár, Hongarije van jannie wachtendonk - WaarBenJij.nu ROSENMONTAG - Reisverslag uit Balatonfőkajár, Hongarije van jannie wachtendonk - WaarBenJij.nu

ROSENMONTAG

Door: chris en jannie

Blijf op de hoogte en volg jannie

19 Februari 2007 | Hongarije, Balatonfőkajár

en dat het rosenmontag is hebben we geweten ook!! vanaf vanmorgen half vijf gingen al onze telefoons om de beurt af,( we hebben er drie) want onze lieve collega,s van de GRACHT waren helemaal uitgelaten dat de derde dag van carnaval er op zat en heeeeel gezellig was verlopen, nou wij genoten met jullie mee hoor!!!!!!!!!!!
de hele schiere familie was wakker en er werd daarna nog maar weinig geslapen en terecht, wij vinden het fantastisch dat het allemaal zo gezellig verloopt.

omdat we op rosenmontag toch niets beters te doen hebben vertrekken we na het ontbijt naar HEREND om de porseleinen schaal die we voor huba hebben laten beschilderen op te halen, daarna rijden we terug naar veszprem omdat de mannen naar de kapper moeten, dat hebben ze geweten, maar goed dat we hier nog een kleine twee weken zitten, want voor een dikke 6 euro samen hebben ze er flink wat af gehaald!!

afgelopen vrijdag was het mama,s dag om uit te slapen,dus om acht uur komt huba in opdracht van papa mij wekken met hallo anya, kom boedapest!
we gaan weer terug naar boedapest, we rijden dwars door boedapest naar GODOLLO een plaatsje waar jan vosmeijer, de eigenaar van ons huisje ons op wees.
het plaatsje ligt zo,n 20 km buiten BOEDAPEST en daar staat het zomerpaleis van SISI.
het is een klein, lief paleis wat vol hangt met portretten van de echte sisi, na een half uur hebben we het hier wel gezien en gaan terug naar BOEDAPEST.
daar parkeren we de auto aan de DONAU in PEST en lopen via de prachtige kettingbrug naar de andere kant, naar BUDA, al waar we met de gondelde heuvel opgaan naar het presidentieel paleis.
huba vind de trrrein eerst heel eng, maar bij het eindpunt wil hij er niet meer uit!!
het paleis is geweldig en we gaan er meteen maar lekker lunchen.
van daaruit lopen we door de prachtige gerestaureerde straatjes naar het vissersbastion en de mathyaskerk, onderweg kopen we nog wat typische hongaarse toeristen dingetjes, zoals de gedroogde paprika, porselein en een vaantje met het hongaarse wapen erop voor huba.
de mathyaskerk is een prachtige kerk wat in de loop der eeuwen in verschillende stijlen is gerestaureerd.
het vissersbastion is een sprookje waar je omheen, overheen en onderdoor kunt lopen. door een gallerij tussen de pilaren door waren we verstoppertje aan het spelen, toen we vonden dat huba wel erg stil werd,gingen we stiekum kijken en zagen dat twee japanse meisjes, huba over aan het halen waren om met hun op de foto te gaan!! maar hij wilde niet, hij stond heeel verlegen voor zich uit te kijken en was dolblij dat wij ons lieten zien, en toen ging hij wel met hun op de foto!! ik denk dat dit genoeg zegt over de hechting!
we gingen met een erg enthousiaste huba terug met de trrrein naar beneden, en onderweg in de auto begon hij opeens hollandse woordjes op te noemen van zijn kwartetspel waar hij al zeker een week niet naar om gekeken had, goed zo huba!!

op carnavalszondag wilde we eindelijk naar MOHACS naar de optocht gaan kijken, maar bij nader inzien vonden we drie uur rijden toch wel wat te gortig!
we besluiten naar GYOR te gaan, deze stad ligt ongeveer 90 km van ons vandaan.
het is een prachtige wolkenloze dag, ideaal voor een dagje uit.
zo,n 25 km voor GYOR ligt het plaatsje PANNONHALMA, hier staat het eerste klooster wat ooit in HONGARIJE gebouwd is, nl. in het jaar 997.
de abdij is een van de pronkstukken van HONGARIJE en behoort tot het werelderfgoed van de UNESCO.
zo die kregen we er gratis bij en weer wat geleerd, niet dan!!
GYOR is een grote stad met een mooi ommuurd centrum,met prachtige barokken gebouwen in verschillende pasteltinten, het doet ons een beetje aan CUBA denken, maar dan gerestaureerd.
het is nu stil in de stad, maar aan de plaatselijke horeca te zien moet het hier in de zomer vreselijk gezellig zijn, ook barst het van de leuke winkeltjes, maar goed dat ze dicht zijn!!
huba heeft veel plezier in het wandelgebied van het centrum, hij rent steeds achter de duiven aan en baalt als een stekker dat die krengen steeds wegvliegen, BAAAAH
ook baco heeft het goed naar zijn zin, hij krijgt vandaag veel aandacht.
heel veel mensen kijken hem na en verschillende houden ons staande om te vragen wat voor een ras hij is!
kennen ze in HONGARIJE geen boxers dan!

op de terugweg rijden we naar huba,s geboorteplaats, waar chris met verbazing word bekeken door de hongaren die hun hond uitlaten, als hij het park induikt bewapend met een jampotje om een beetje aarde mee te schoepen, leuk voor later!!

eenmaal thuis gaat chris pizza,s halen, die zo groot en rijkelijk gevuld zijn, dat we met ons drieen maar een pizza opkunnen en dat voor een dikke vier euro per stuk!!!!

TOT LATER

• 19 Februari 2007 - 13:27

Jan Vosmeijer:

Fij om te lezen dat alles zo goed gaat.
    Voor iedereen die deze site met belangstelling lezen en ook eens naar Hongarije willen, of belangstelling hebben, kijk dan maar eens naar onze website
    www.balatonhuis.com

• 19 Februari 2007 - 16:10

Gracia:

fijn dat alles zo goed met jullie gaat,maar ook wel weer lekker denk ik dat jullie binnenkort weer naar nederland terug kunnen, veel plezier nog met z n drieen

• 19 Februari 2007 - 18:44

Wendy:

Via,via ben ik op jullie site gekomen. Wat een heerlijk jochie is die huba toch. Wat een mooi verslag van slowakije. Heerlijk genoten van jullie adoptiereis en de mooie verhalen allemaal. Mischien komen we elkaar ooit wel eens tegen in s'heerenberg. De carnavals optocht was geweldig mooi om te zien. Voor jullie volgend jaar weer maar dan met jullie drietjes. Hartelijke groeten uit dinxper

• 19 Februari 2007 - 20:24

Mario:

Oooooh kom maar heel snel naar Nederland wil Huba nu in het echt zien wat een heerlijk ventje. hahaha.

Oja WE hebben weer gewonnen met 2-0 en ja die andere gelijk hahaha 2-2 tegen jawel Excelsior.
    Nog een hele fijne tijd daaro.

Groeten
    Mario

• 20 Februari 2007 - 03:58

Sjaan:

Gelukkig hebben jullie toch nog een beetje mee kunen genieten!! Als het goed is wordt er op dit moment weer richting jullie gebeld... de jongens zitten nog gezellig bij elkaar...
    Het was weer een geweldige carnavalsdag, allemaal gezellige en leuke mensen. Morgen nog effe een heel zwaar dagje.. (vooral vanaf een uur of 4 wordt het moeilijk!!!)We gaan met zn allen als vanouds weer de kroegentocht maken en de groep is al weer een stuk groter dan vorig jaar! Tegen de tijd dat we een paar borrels op Huba hebben gedronken kunnen jullie vast weer een telefoontje verwachten!!! Ik ga slapen, tot morgen!!!

• 21 Februari 2007 - 11:10

Roy En Ester Apcar:

Wij volgen jullie via deze site en vinden het heel bijzonder hoe goed het allemaal gaat en voor ons ook de nodige informatie waar wij binnenkort ook iets aan hebben. En heel leuk om te lezen! Veel geluk verder voor jullie alledrie! Geniet ervan

Groeten, Roy en Ester (wachtlijstouders voor Hongarije)

• 21 Februari 2007 - 21:02

Dimphy:

hai jannie, chris en huba,had tamara net aan de lijn en hoorde van jullie gezinnetje...Echt super blij voor jullie!!!!!!!Ben meteen jullie prachtige verhalen gaan lezen...mooie foto's ook!!!!!!Echt mooi vertelt voelt alsof ik er bij was.Fijn dat het zo goed gaat en dat jullie zo gelukkig zijn.Hoop jullie snel, nu als gezinetje,weer eens te zien.Veel geluk en geniet van jullie samen zijn!!!liefs dimphy,roel en jesse

• 22 Februari 2007 - 10:09

Paul (van Jan):

hey leuke sait
    jullie hebben al best veel dingen gezien in Hongarije!!! ik wens jullie nog veel succes en ik zie jullie nogwel een keer.

groetje van paul

• 23 Februari 2007 - 20:36

Edwin,Marcelle,Jits:

Naar een paar wazige dagen, blij weer eens mensen te zien die helder uit de ogen kijken. Wij zijn weer blij dat alles goed met jullie gaat, en tot ziens in 'sberg

• 23 Februari 2007 - 21:27

Mark En Cindy:

Hallo allemaal,

Wat leuk om te lezen dat jullie zo lekker ondernemend bezig zijn. Nog even en jullie zijn weer terug in Hollandia. We zijn erg benieuwd naar jullie Huba. Nog bedankt voor jullie leuke kaart. Met ons gaat het prima. Kleine Vince doet het erg goed.

Groetjes Mark en Cindy

• 24 Februari 2007 - 09:50

Erik Hermsen:

Jannie-Chris-Huba-Baco nog bedankt voor jullie kaartje, heel leuk, ik kan nu ook een beetje Hongaars, wij drinken er maandag wel eentje of twee.of drie.
    Tot horens

Stok